10 Mart 2016 Perşembe

Gazlı İçeceklerin Zararları

zararli gazli icecekler


İlk 10 dakika:

Bir bardak gazlı içecekte 10 yemek kaşığı şeker olduğunu biliyor musunuz? Günlük almamız gereken şeker miktarının % 100’ünden daha fazladır. Gazlı içeceklerin tadı içerdikleri fosforik asitten gelir.

20 dakika sonra:

Şeker ve insülin seviyeleri yükselir. Karaciğere alınan şekerin çok az bir kısmı enerji olarak harcanırken, büyük bir kısmı glikojen olarak depolanır. Glikojen deposu dolarsa o zaman şeker, karaciğer hücrelerinde yağ asitlerine dönüştürülür. Üretilen yağlar kana verilerek yağ dokusuna meselâ göbek, kalça ve deri altına depo edilmek üzere gönderilir.


40 dakika sonra:

40 dakika sonra gazlı içeceklerin içerisinde bulunan kafein vücutta tamamen emilir. Buna bağlı olarak kan basıncı yükselir ve karaciğer kana daha çok şeker salgılar. Beyinde adenozin denilen kafein blokları kapanır böylece yorgunluk hissetmezsiniz.

45 dakika sonra:

Dopamin salınımı artar kendinizi çok iyi hissetmeye başlarsınız. (Madde bağımlılığı)

50 dakika sonra:

Kalsiyum, magnezyum, çinko ve fosforik asit sindirime yardımcı olurlar. Yüksek miktarda şeker ve yapay tatlandırıcı alımı kalsiyumun idrar yolu ile atılımına yol açar.

60 dakika sonra:

Kafein kemiklerdeki kalsiyum, magnezyum ve çinko depolarını harekete geçirir, idrarla atılım artar. Kemikleri incelir, zayıflar.

Devamında:

Şeker zamanla bütün vücuda dağılır. Kendinizi enerji dolu hissedersiniz fakat ruh halinizde ani değişiklikler olur. Bu değişiklikler vücudunuzun ihtiyacı olan suyun ve minerallerin idrar yolu ile atılmasından kaynaklanır. Zamanla şeker hastalığına yakalanma riskiniz artar.

Kaynak : supertastyrecipes_com/2016/03/this-poison-is-killer-of-your-bones-and-you-drink-it-everyday/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder