14 Şubat 2016 Pazar

Yüzdeki İstenmeyen Tüylerden Kurtulmak İçin Tarif

yuz tuyleri


Birçok insanın özellikle kadınların kulaklarında, çenelerinde, ağız etraflarında ve yüzlerinin bazı bölgelerinde istenmeyen tüyleri vardır. Sinir bozucu bu problem ağda ile çözülebilir. Ağda cildi hassas olan bazı kişilerde kızarıklık ve sivilcelere neden olabilir. Ağda problemi tam olarak çözmez istenmeyen tüyler çıkmaya devam eder. İstenmeyen tüyleri ortadan kaldırmak için Orta Asya’daki kadınların yıllardır kullandığı bir doğal çözüm vardır.

Bu tarif için zerdeçala, nohut ununa, biraz süte veya yoğurda ihtiyacınız olacak.

Zerdeçal cildi temizler, ölü hücreleri ve ciltten diğer kirlilikleri uzaklaştırır. Lenf bezlerini çalıştırır, ciltteki kan akışını düzenler, anti-enflamatuar etki gösterir. Sivilceleri azaltır, parlaklığı arttırır, cildin pH seviyesini düzenler.

Malzemeler: 2 yemek kaşığı nohut unu, 1 çay kaşığı zerdeçal, süt veya yoğurt. Nohut unu elde etmek için kahve öğütme makinesi kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı: Zerdeçal ile unu bir kapta karıştırın daha sonra az miktarda süt veya yoğurt ekleyin. Yoğun bir karışım oluncaya kadar karıştırın. Elde ettiğiniz yoğun kıvamlı karışımı istediğiniz bölgeye, tüylerin büyüme yönüne doğru sürün ve 20 dakika bekleyin (kuruyuncaya kadar). Pamuklu bir bez ile temizleyin, ılık suyla yüzünüzü durulayın.

Notlar: Zerdeçal sarı renktedir, cildinizde renk kalmaması için yüzünüzü dikkatlice yıkayın. Uyguladığınız bölgede zerdeçalın anti-enflamatuar etkisinden dolayı hafif bir kızarıklık olabilir, allerjiniz yoksa kısa sürede geçmesi gerekir.  Etkisini görmek için bir ay boyunca haftada 3-4 kez uygulamak gerekir.

healthytipsworld_com alıntısıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder