22 Mart 2016 Salı

Mutsuz İnsanların 6 Ortak Alışkanlığı

aliskanlik mutsuzluk


Mutluluk size hazır bir şekilde gelmez, sizin kendi eylemlerinizden doğar. Dalai Lama

İnsanların ortak olarak yaptıkları yanlışlardan biri mutluluğu kendi içlerinde değil dışarda aramalarıdır. Bizler evimiz, arabamız, iyi imkanlarımız olduğunda mutlu olacağımızı düşünürüz. Oysaki mutluluk böyle çalışmaz. Mutluluk insanın içinden gelir. Mutsuz insanlarda görülen altı ortak alışkanlığı paylaşalım.

*Aşırı Eleştirmek – Kendinizi veya başkalarını eleştirirsiniz. Mutsuz olduğunuz zaman insanları ve kendinizi daha sert eleştirirsiniz, onların da sizin mutsuzluğunuza ortak olmasını istersiniz. Unuttuğunuz şey, her insanın hata yapabileceği ve hayatın devam ettiğidir. Kendinize değer verin ve hayata devam edin.


*Bir Şeylere Bağımlı Olmak – Denge hayatın merkezidir. Ufak tefek keyfi alışkanlıklar olabilir ama bunların bağımlılık haline gelmesi hayatı olumsuz etkiler.

*Geçmişe Saplanmak – Geçmişinizde çok sıkıntılı şeyler yaşamış olabilirsiniz. Bunları unutmamak doğrudur. Geçmişteki hatalar, öğrenmiş olduğumuz derslerimizdir. Derslerimizi öğrenip hayatımıza devam etmeli, hatalarda takılı kalmamalıyız. Geçmişinizden ders alın, geleceğe umutla bakın.

*Aşırı Endişelenmek – Endişe kötü bir hayaldir, rüzgarın yelkeni sürüklediği gibi, kontrol sizde olmazsa, mutsuzluktan mutsuzluğa sürükler. Yarının ne getireceğinden endişeleniyorsanız, hayatın fırsat dolu olduğunu ve endişelerinizin onları görmenizi engellediğini unutmayın.

*Korkularınıza İzin Vermek – Korkularınızın sizi yönlendirmesine izin vermeyin. Hayat araba kullanmak gibidir, bir hedefiniz vardır ve ona ulaşmaya çalışırsınız. Korkularınıza izin verdiğinizde, telaşa kapıldığınızda araba kullanırken kaza yapma olasılığınız artar.

*Dedikodu Ve Şikayet – Şikayet ederken ve dertleşirken sorunlara bir çözüm üretmeliyiz. Çözümler üretemediğimizde var olan durum değişmeyecek ve aynı sorunlar devam edecektir. Olumsuz şeyleri konuşmak, çözüm üretmemek sizde ve arkadaşınızda mutsuzluğa sebep olur.

Kaynak: higherperspectives_com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder