29 Şubat 2016 Pazartesi

Sosis Zararlı Mı? Kansere Yol Açıyor Mu?

kanser sosis


Sosis işlenmiş bir ürün olmasına rağmen, birçok kişi tarafından –özellikle çocuklar- keyifle tüketilen bir besindir. Sosis en çok diğer kahvaltılık besinlerle birlikte kahvaltıda tüketilmektedir. Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü’nün dediğine göre, her gün bir sosis tüketmek, kolorektal kansere yakalanma riskinizi yüzde 21 arttırıyor. Ayda 12 veya daha fazla sosis tüketen çocuklarda lösemi gibi farklı rahatsızlıkların görülme riski artıyor.


                Riski arttıran içerikler:

                Mekanik kesim hindi
                Mekanik kesim tavuk
                Mekanik kesim domuz
                % 2 den az tuz içeriği
                Tatlandırıcı
                Sodyum Laktat
                Mısır Şurubu
                Dekstroz
                Sodyum Fosfat
                Sodyum Diasetat
                Sodyum Askorbat
                Sodyum Nitrit

Isıtıldığı zaman içeriğinde bulunan nitritler ve nitratlar, amin ile birleşerek nitrozamin adı verilen kanser yaptığı ispatlanmış bir bileşiğe dönüşür.

ABD Tarım Bakanlığı’nın sunduğu bir raporda bazı üreticilerin sosin içine çok farklı maddeler kattığı ve bunun anlaşılmasının çok zor olduğu belirtilmiştir. Katılan farklı maddeler; cam tozları, metal tozları, kemirgen etleri, kullanılmayan hayvan organları gibi… Merdiven altı üretilen bu sosislerin içeriğinde yağlı doku, deri, bacak, ayak ve diğer yenmeyen kısımlar da görülmüştür. ABD Tarım Bakanlığı kesinlikle güvenilir markaları öneriyor.

Kaynak: supertastyrecipes_com/2015/09/this-is-the-biggest-cancer-causing-food-after-reading-this-you-will-never-eat-it-anymore/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder