12 Şubat 2016 Cuma

Omega-3 Kansere Yol Açabilir

omega-3 yag asitleri


CNN’e göre, yeni yapılan araştırmalarda Omega-3 yağ asitlerinin kanser riskini arttırdığı görülüyor.

Yapılan araştırma bu beslenme takviyesi ürünün prostat kanseri riskini arttırdığını gösteriyor.

Bu araştırmayı yapan üç Yeni Zelandalı uzman ise, Omega-3 yağ asitlerinin sağlığı bozan mekanizmasını tam olarak açıklayamıyor.


Uzmanların yaptığı araştırmada çıkan sonuç; kanlarında yüksek seviyede Omega-3 yağ asitleri bulunanların, kanlarında daha düşük seviyede Omega-3 yağ asitleri bulananlara göre % 43 oranında daha fazla prostat kanserine yakalanma riskleri var.

Uzmanlardan Dr. Brasky ailesinde prostat kanseri öyküsü olanların balık yağı kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerektiğini söylüyor. Balık yağı yüksek oranda Omega-3 içerir. Prostat kanseri erkeklerde en sık görülen kanser çeşitlerindendir. Son zamanlardaki istatistikler bu kansere yakalananların farklı tedavi yöntemleriyle yaşam sürelerinin uzadığı yönündedir.

Ohio Eyalet Üniversitesi’nde profesör olan Dr. Theodor Brasky şöyle devam ediyor; “ Bizler genellikle yiyecekleri faydalı ve zararlı olarak ayırırız ama gerçek böyle değildir. Yiyecekler kişiden kişiye göre farklı etkiler gösterebilir. Bir kişi için faydalı olan bir yiyecek bir başkası için alerjik olabilir.”

Balık yağında DNA hücrelerinin oksidan hasarını arttıran bazı içerikler bulunmuştur. Stres de vücutta benzer etkiyi göstermektedir. Bu etkiler kanser oluşma riskini arttırır.

Omega-3 yağ asitleri kalp rahatsızlıklarının gelişmesini önlemek amacıyla koruyucu olarak önerilmektedir. Epidemiyologlar balık yağının sağlıklı insanlar tarafından tüketildiğinde birçok hastalıktan koruyacağını belirtiyorlar.

            Özetle balık yağını hasta iken kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Faydaları çok olmakla birlikte bazı hastalıklarda durumun kötüye gitmesine neden olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder