3 Şubat 2016 Çarşamba

Karbonatın Faydaları


Karbonat her evde bulunan, genellikle hamur işleri için kullanılan, birçok faydası ve farklı kullanış alanı olanı olan bir malzemedir. Aslında ev malzemeleri arasında en farklı amaçlar için kullanılan bir malzemedir.
Farklı özelliklerinden biri de istenmeyen kokulara engel olmasıdır. Bu nedenle bazı kişiler karbonat paketini ağzı açık bir şekilde, buzdolabındaki kötü kokuları engellemek için kullanır.
Karbonat; sodyum karbonat olarak bilinen ve asitle karşılaşınca aktif hale gelen bir tuzdur. Şimdi karbonatın hamur işleri dışında ne işlere yaradığını göreceksiniz. Sağlığınız, görünüşünüz ve eviniz için birçok kullanım alanı mevcut.
    Karbonatın en çok kullanıldığı 10 farklı alan:

                1.Duvardaki Sürtünme Lekelerini Ortadan Kaldırır
                Yüzde elli oranda su ve karbonatı karıştırarak macun haline getirin. Duvardaki lekenin üzerine sürün, yavaşça ovun ve silerek temizleyin. Lekelerin gittiğini göreceksiniz.
                2.Koltukaltı Deodorantı
                Koltukaltlarınız kuru iken bir tutam sürün. Kötü kokuyu baskılar ve hapseder.
                3.Lavabo Açıcı Olarak Kullanılır
                Bir bardak karbonatı lavabo deliğinize dökün, bir saat bekleyin. 2 bardak beyaz sirke kaynatıp sodanın üzerine dökün. Sıcak suyu açın, iyice akıtın. Lavabonuz açılmıştır.
                4.Derz Dolguları Temizlemek İçin Kullanılır
                Bir parça karbonat alın, derz dolgu boyunca üzerine serpin. Serptiğiniz karbonatın üzerine su püskürtün. Diş fırçası veya benzer bir fırçayla fırçalayın. Temizlendiğini göreceksiniz.
                5.Temizlik Sıvılarını Kuvvetlendirir.
                Karbonatla temizlik sıvılarını karıştırdığınızda aşındırma yapacak kadar güçlenir, çok ciddi, tehlikeli ve kuvvetli bir temizleyici olur.
                6.Kedi Tuvaleti Kokusunu Engellemek İçin Kullanılır
                Kedinizin kumunu her değiştirdiğinizde tuvalete biraz karbonat serpiştirin.
                7.Fırın Temizlemek İçin Kullanılır
                Eğer fırınınız kendi kendini temizlemiyorsa biraz beyaz sirke ve biraz da karbonat kullanarak fırınınızı temizleyebilirsiniz. Beyaz sirkeyi fırınınızda kirli olan yerlere püskürtün, üzerine karbonat serpin, yarım saat bekleyin. Elinize bir sünger alın ve temizleyin. Birçok pahalı temizlik malzemesinden daha iyi bir sonuç elde edeceksiniz.
                8.Saçlarınızı Berraklaştırmak İçin Kullanılır
                Şampuanınıza bir yemek kaşığı karbonat katın ve o şekilde kullanın. Saçlarınızın berraklaştığını göreceksiniz.
                9.Halılarınızın Kokularını Giderin
                Odaya girdiğinizde kötü bir koku burnunuza geliyorsa çok büyük ihtimalle bu koku halınızdan geliyordur. Halım kokuyor ne yapmalıyım diye sorarsanız, karbonat kullanabilirsiniz. Bir kutu karbonatı halınızın üzerine dökün ve yarım saat bekleyin. Elektrikli süpürge ile süpürün. Koku kaybolacaktır.
                10.Çamaşır Deterjanlarını Güçlendirir
                Çamaşırlarınızın parlaklığını korumasına ve kokuların giderilmesine yardımcı olur. Çamaşır yıkarken bir bardak soda koyduğunuzda farkı hissedeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder