25 Şubat 2016 Perşembe

Hindistan’ın Alzheimer Sırrı Açıklandı

zerdecal alzheimer

          Amerika’daki insanların, Hindistan’da yaşayanlara göre Alzheimer hastalığına yakalanma risklerinin 100 kat daha fazla olduğunu biliyor musunuz? Amerika Hindistan’a göre çok gelişmiş bir ülkeyken bu nasıl olabilir?

          Bir grup araştırmacı bu soruların cevabını bulduklarına inanıyor. Yüzyıllardır devam eden yemek alışkanlıkları… Hintliler yemeklerinde sıkça zerdeçal baharatını kullanıyorlar. Son yapılan çalışmalar da zerdeçalın Alzheimer riskini azalttığını gösteriyor.

                Zerdeçal, zencefil ailesinin bir üyesidir. Hint içeceklerine sarı rengi veren genellikle zerdeçaldır. Zerdeçal kurkumin içerir. Antienflamatuar ve antioksidan özellikleri güçlüdür.


                Yapılan bir çalışmada, Alzheimer hastalarına 12 hafta boyunca günde bir kez 764 mg zerdeçal tozu içeren bir kapsül verilmiştir. Bu doz 100 mg kurkumin sağlar. Araştırmacılara göre hastalar gözle görülür bir iyileşme sağlamış. Hastalığın belirtileri ve bakıcılarına olan yükleri azalmış. Çalışma sonucu olarak; zerdeçalın, hastaların yaşam kalitesini ve günlük aktivelerindeki iyilik halini arttırdığı belirtilmiş.

                Araştırmacılar zerdeçalın beta-amiloidi blokladığını söylüyor. Beyindeki sinir hücrelerine yapışarak toksik etki gösteren bir proteindir. Bu durum demans ile de ilgilidir. Zerdeçal Alzheimer ile ilişkili sinir dokusundaki enflamasyonu azaltır.

                Hindistan’da köri baharatı (içerisinde zerdeçal bulunur) nerdeyse her yemekte kullanılmaktadır. Ülkemizde yemeklerde kullanımı çok değildir. İçerisinde zerdeçal, kurkumin bulunduran bitkisel kapsüller üretilmektedir. Bu kapsüllerden içinde karabiber bulunduranların emilimi daha hızlıdır.

                Sağlıklı Günler.

                Kaynak: institutefornaturalhealing_com/2016/01/indias-anti-alzheimers-secret-revealed/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder