21 Ocak 2016 Perşembe

Rokanın Faydaları



ROKA
Bu bitki gün geçtikçe organik beslenmede popülerleşiyor. Kalp sağlığını koruyor, kanı temizliyor ve sindirimi düzenliyor. Fark edilebilir bir tadı olmasına rağmen antioksidan içeriğiyle ve çeşitli faydalarıyla tanınıyor.
Akdeniz’de yetişen brokoli ailesinden bir bitkidir. Doğa ortamında yetişen roka, tarlada yetiştirilen rokaya göre daha küçük ve daha acıdır.
Roka; vitamin C, karoten, vitamin B kompleksi, pektin, kalsiyum, fosfor, demir, magnezyum, potasyum ve bakır açısından zengindir. Çoğunluğu sudan oluşmakla birlikte yapısında birçok karbonhidrat ve protein içerir. İçerdiği bileşiklerin kansere karşı, sağlığın iyileşmesine ve birçok hastalığın risklerinin azalmasına etkileri bulunduğu söyleniyor. Meme kanserinde destekçi olarak öneriliyor.
              
          Bu bitkinin birçok faydası daha var. Uzmanların söylediklerine göre kalbi koruyor, birçok hastalık riskini azaltıyor ve anti-kanser etkisi var. Doğal bir antibiyotik, sindirimi düzenliyor, ülsere iyi geliyor, kemik erimesini geciktiriyor, kronik kabızlığı rahatlatıyor, soğuk algınlığını ve öksürüğü azaltıyor. Roka kanı temizlemesinin yanı sıra karaciğerin sağlığını arttırıyor ve meme kanseri riskini azaltıyor.

          Tadının acı olmasına rağmen taze olarak tüketilmesi tavsiye ediliyor, pişirildiğinde etkisi azalıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder