18 Şubat 2016 Perşembe

Meşhur Yumuşak Japon Çiz Kek Tarifi

yumusak kek tarifi


Hafif bir tatlı isteyenler için yapılması kolay bir çiz kek tarifi.

                Malzemeler:

*3 yumurta
*120 gr beyaz çikolata
*120 gr tuzsuz krem peynir (oda sıcaklığında)

                Hazırlanışı:


                Yumurtaların sarısını beyazından ayırın. Yumurtaların beyazını buzdolabına koyun. Fırınınızın derecesini 170 C dereceye ayarlayın. Beyaz çikolataları içinde kaynamış su bulanan bir kabın üzerine koyarak buharda eritin. Soğuduktan sonra krem peyniri ve yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Buzdolabından yumurta beyazlarını çıkartın ve mikserinizle karıştırarak kar haline getirin. Bir spatula ile elde ettiğiniz karı, diğer karışımla karıştırın. 15 cm çapındaki derin pişirme kabınızı yağlayın, karışımınızı dökün. Kabı yukarı kaldırıp aşağı bırakarak içindeki hava taneciklerinin çıkmasını sağlayın. Kabınızı fırın tepsinize koyun ve kabın dışına tepsinizin bütün yüzeyini kaplayacak şekilde biraz sıcak su dökün. 15 dakika boyunca 170 C derece daha sonra 15 dakika 160 C derece ve daha da sonra fırınınızı kapatın ve 15 dakika çiz kekiniz içinde kalsın. Çıkartın ve soğumaya bırakın isteğinize göre pudra şekeri ekleyebilirsiniz.



eathealthyplans_com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder